Placek po wegiersku.

Placek po wegiersku.

składniki:

łopatka wieprzowa - 0.7 kilograma
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr - 1 opakowanie
Rosół wołowy Knorr - 1 sztuka
biała cebula - 2 sztuki
ząbek czosnku - 4 sztuki
papryka czerwona i żółta - 1 sztuka
jajko - 1 sztuka

słodka papryka - 10 gramów
ostra papryka - 10 gramów
majeranek (najlepiej świeży) - 15 gramów
kminek - 5 gramów
koncentrat pomidorowy - 30 gramów
tłuszcz do smażenia
1.Mięso oczyść i pokrój w kostkę szerokości 1,5 cm. Podobnie paprykę.
2.Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek posiekaj. Na dobrze rozgrzanym tłuszczu smaż mięso, dodaj cebulę i czosnek. Jak się zrumienią dodaj mieloną ostrą i słodka paprykę oraz kminek i pozwól, żeby przyprawy również się podsmażyły.
3.Zalej całość 2 litrami wody, dodaj kostkę Knorr oraz koncentrat pomidorowy. Duś powoli ok. 30 minut, do momentu kiedy mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia dodaj świeżą, podsmażoną paprykę.
4.Fix Chrupiące placki ziemniaczane przygotuj według przepisu na opakowaniu.
5.Gulasz na końcu dopraw świeżym majerankiem i podawaj natychmiast na świeżo usmażonych, chrupiących plackach.