cut4x 2008-02-07
aż Miło Spojrzeć ! Jak Lato powróci to takie wyprawy są przepiękne i własnie w takim wydaniu , w plenerze spontanicznie zrobić grilla własnego !:) Pozdrawiam i Zapraszam do Siebie !:)
jareckijar 2008-02-07
Nie wiem co jest w środku,ale ślinka sama mi pociekła.Z ogniska lepiej smakuje,obojętnie co to jest.
limaj 2008-02-07
pyszny grarniec przy ognisku - do tego paru przyjaciół - gitara i jest wieczór ja tralala
slonko3 2008-02-07
Kupiłam kociołek.....i czekam niecierpliwie na możliwość ogniskowania...
Może masz jakieś sugestie, rady co do potrawy ?
melaa 2008-02-12
ja w nim robie pieczonki: ziemniaki około 2 kg pokrojone w grubą kostkę,kiełbasa 1kg pokr.w połówki,boczek wędzony 1kg w plastry,cebula 0,70kg wplastry na pół,sól,pieprz,kapusta. Posmarować smalcem kociołek obłożyć boczkiem na około zeby się nie przypaliło i po kolei ziemniaki,kiełbasa,cebula,ziemniaki ,kiełbasa,ceb.....warstwami aż do pełna tylko ziemniaki sie pieprzy i soli.Przykryć liśćmi kapusty,ma być bardzo ciasno ledwie się pokrywka zakręci.....piec na wolnym ogniu 1.30 min następnie odlać sok nie odkręcając pokrywki i jeszcze dusić 15 min aż będzie para lecieć spod pokrywki o zapachu pieczonki ..... (najważniejsze) uważać żeby się nie przypaliło :( upiec i mnie zaprosić :)) smacznego.......