salatka

salatka

rucola,szynka surowa ,parmezan

cuisine

cuisine 2010-04-28

Znam podobną kompozycję, ale zamiast prosciutto di Parma dodaję grillowaną wołowinę lub polendwiczkę wieprzową (choć najczęściej robię z filetem kurczaka lub indyka) - ale, że u mnie nikt nie chce zjeść rukoli, więc w miarę możliwości staram się zastąpić ją czymś (np. młodym szpinakiem) - nie zawsze mam parmezan, ale daję czasami podsuszaną fetę ...

Wychodzi nowe danie - choć oryginalne również mi smakuje :)
Z balsamico, ostrą papryczką i oliwą + czosnek, bo uwielbiam i mielony pieprz :)

mezza

mezza 2010-04-28

u mnie tez nie jedza rukoli zrobilam dla znajomych i dla mnie)
dodaje oczywiscie oliewe i zamiast octu ,cytryne, skrapiam rukole:)

cuisine

cuisine 2010-04-28

U mnie kiedyś wyjątkowo "przeszła" z rukolą, ale mocno ją zamaskowałam innymi chwastami ... ;)
No i duuuużo czosnku pomogło ;)

dodaj komentarz

kolejne >