..znakomite do ciast i deserów
Dla zainteresowanych przepis-Składniki:
fiołki
białko
biały cukier ( kryształ)
Fiołki smarujemy białkiem z każdej strony. Delikatnie obsypujemy cukrem z wierzchu i spodu. Odkładamy na blachę wyłożoną papierem i odstawiamy do wysuszenia. Ja suszyłam w piekarniku na 50 stopni uchylone drzwiczki.Tak przygotowane fiołki przechowujemy do miesiąca w szczelnym pojemniku.Są też przepisy na galaretki ,cukier fiołkowy ,kandyzowane....
batroja 2014-04-23
nie robiłam jeszcze takich eksperymentów, ciekawe.
jolla63 2014-04-23
Czy mogę poznać tajemnicę tej krystalizacji?
Fiołki- uwielbiam ale jeszcze nigdy ich nie dodawałam do deserów.
dana02 2014-04-23
Śliczny kadr.
Witam serdecznie.
Miłego wieczoru, nocy spokojnej z pięknymi snami życzę:)
liiliii 2014-04-23
Ciekawie wyglądają...prosimy o przepis...:)
Cieplutko pozdrawiam,życzę pięknej nocy...dobranoc .:)
dana02 2014-04-24
Witam.
Piękny dzień się obudził. Ciepły, typowo wiosenny.
I takiego dnia o zapachu wiosny Wam życzę:)
lidia23 2014-04-24
nie wiedziałam,że również do tego celu mogą służyć..
pozdrawiam i miłego dnia życzę!
jagna63 2014-04-24
super sprawa Jadziu, godne naśladowania i skorzystania z przepisu....pozdrawiam :)))
szinue 2014-04-24
..pozdrawiam :)
(komentarze wyłączone)