Przepis :
1 1/2 szkl.mąki pszennej
2 jajka
2 łyżki kakao
Około 1 1/3 szkl.mleka
Łyżeczka cukru waniliowego
1 łyżka oleju do ciasta
Wszystkie składniki ciasta powinny być w temp. pokojowej. Wsypać suche składniki do miski, dodać jajka, olej, mleko. Zmiksować na gładką masę. Patelnie rozgrzać, usmażyć naleśniki.
Serek kokosowy :
Około 400 g. Mielonego twarogu
Cukier puder do smaku
4 łyżki wiórków kokosowych
Twaróg wymieszać z cukrem i wiórkami kokosowymi. Przełożyć naleśniki i zwjac ruloniki
Polewa czekoladowa:
100g czekolady deserowej
120ml.śmietanki 30%
Do podgrzanej śmietanki dodać pokruszoną czekoladę, mieszać aż czekolada się rozpuści i połączy się w całość że śmietanką. Gotową polewą polewamy naleśniki.