Szaszłyki wegańskie

Szaszłyki wegańskie

12 sztuk (akurat tyle mieści się na 1 ruszcie piekarnika) 1 kostka (180 g) tofu wędzonego 1 kostka (180 g) tofu naturalnego (plus 1 łyżka ciemnego sosu sojowego, ¾ łyżki mąki kukurydzianej, ½ łyżeczki np. pieprzu ziołowego) ok. 2 duże papryki – u mnie po pół zielonej, żółtej, pomarańczowej i czerwonej ok. 250 g pieczarek brązowych lub białych ok. 1½ cebuli czerwonej 2 łyżki octu balsamicznego 3 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych 2 łyżeczki ziół do dań włoskich, ziół prowansalskich lub po 1 łyżeczce oregano i tymianku sól, pieprz 12 pomidorków koktajlowych 12 drewnianych patyczków do szaszłyków o dł. 20 cm - źródło: https://www.biotrendy.pl/odchudzanie/czym-jest-dieta-dukana-na-czym-polega/