[14377259]

25 dag maki
10 dag cukru pudru
15 dag masla lub margaryny (z maslem maja fajny maslany smak i zapach)
2 zoltka
szczypta soli
1 cukier waniliowy

maslo z lodowki posiekac (ja starlam na tarce o grubych oczkach)z przesiana maka,dodac cukier puder,cukier waniliowy,zoltka,sol,szybko zagniesc...kule zawinac w folie ,wlozyc do lodowki na godzine
rozwalkowac na ok.3 mm,piec ok.10 minut w temp.180C

dzis przeoczylam czesc z lodowka...i tez wyszly...nie mialam lukru do ozdabiania ani natchnienia .....zrobilam lukier 1 szkl.cukru pudru,2-3 lyzki goracej wody,barwnik spozywczy......mozna dodac kilka kropli soku z cytryny,ja nie lubie kwasnego lukru:)

amisia

amisia 2011-04-19

super , chyba bede je piekla z Amelka przed sw na wyjazd pod namioty :)

dodaj komentarz

kolejne >