Szparagi w ostrym sosie chrzanowo-ziołowym

Szparagi w ostrym sosie chrzanowo-ziołowym

Szparagi są pyszne więc szczerze polecam :)

A sos mojego pomysłu ;)

2 łyżki jogurtu bałkańskiego (lub śmietany gęstej).
1 łyżka majonezu.
1 łyżka chrzanu (lub więcej jak ktoś woli ostrzejsze)
1 czubata łyżeczka miękkiego świeżego masła (nie może być margaryna!)
2 łyżki szczypiorku posiekanego
łyżeczka czubata ziół prowansalskich.
sól morska.
pieprz czarny.

Wszystko miskujemy na gładką masę i gotowe. Polewamy szparagi.
Sos smakuje wybornie również z brokułami lub pomidorami :)

SMACZNEGO !!!

maluska

maluska 2009-05-12

...(¯`°♥°´¯)
....(_.^._)
---------(¯`°♥°´¯),Witam
-----_----(_.^._)--_ ,Serdecznie
---_(_)_-----------_(_)_
--(_)♥(_)---------(_)♥(_)
-----(_)------------/(_)
---------|-/)-----(-| ..
ślicznie :*

zofiam

zofiam 2009-05-12

Bardzo apetycznie wygląda

travel1

travel1 2009-05-13

skorzystam, szparagi są moje ulubione:)

bunia

bunia 2009-05-13

Ratunku ! Gdzie kupiłaś zielone szparagi - poluję na nie i nic - nigdzie koło mnie nie ma - a tak bym zjadła .Podpowiedz gdzie sie wybrać .Miłego dnia.

dodaj komentarz

kolejne >