Mięta - syropek jak znalazł na zimę do herbaty

Mięta - syropek jak znalazł na zimę do herbaty

20 dkg świeżej mięty
1 litr wody
1 kg cukru
1 cytryna
zalewamy miętę woda zimną może być nie przegotowana, odstawiamy na 24 godz., po tym czasie odciskamy miętę, wsypujemy do wywaru cukier i wyciskamy sok z cytryny, zagotowujemy i przelewamy do słoiczków/ja pasteryzuję sloiczki/

stasia8

stasia8 2013-08-31

Nie znałam takiego sposobu na wykorzystanie mięty...trzeba będzie zapamiętać...lubię smak mięty i czasami piję z niej herbatkę ...

kimeraj

kimeraj 2013-09-01

Np proszę,jaka SZprytna zielarka :D Pięknej niedzieli Gieniu :D

pola6

pola6 2013-09-01

Nie słyszałam o takiej możliwości zachowania smaku mięty.
Dziękuję za ciekawy przepis.

toniek

toniek 2013-09-01

a skqd tej miety tyle wziosc??

rylla63

rylla63 2013-09-01

Też sobie taki syropek zrobiłam...
Pozdrawiam milutko, Geniu!

izabel

izabel 2013-09-02

delikatną naleweczkę miętową zrobiłam,będziemy się wzmacniać zimową porą...pozdrawiam..;)

marinka

marinka 2013-09-08

Witam oporanku życzę miłego dnia i super pogody :)Gienia,

marinka

marinka 2013-09-09

Słonecznego poniedziałku życzę pełnego radości i uśmiechu;)

toniek

toniek 2013-09-10

Pora na cos nowego--Fotke mam na mysli!!!

syska25

syska25 2013-09-10

Milutkiego wieczorka życzę z ciepłymi pozdrowieniami:)Dziękuję pięknie za pamięć

yanisia

yanisia 2013-09-29

Wspaniała sprawa:) ale proszę powiedz skad wziąć tyle mięty?Pozdrawiam ciepło.

dodaj komentarz

kolejne >