Kapustę pekinską pokroić lekko posolic i posypac sosem KNOOR cebulowo ziołowym, lub koperkowo ziołowym- wymieszac.
Wkroić ogórki konserwowe, lub kiszone ,ciężko powiedziec ile, bo zalezy od wielkości kapusty, puszkę kukurydzy, pół pora, pół średniej cebuli.Wszystko wymieszac.
Następnie dodac 3-4 łyzki majonezu HELLMANS BABUNI i 1 łyżeczkę musztardy SAREPSKIEJ z ROLESKI.Jeśli trzeba to dosilic i dodac szczypte cukru.
Surówka jest wysmienta polecam i zyczę SMACZNEGO:)
halinag 2009-01-25
robię podobną nie dodaje cebuli ale dodaje pomidora w kostkę i świeżego ogórka.........
Twój przepis też dobry wypróbuję
kitka01 2009-01-25
warto wypróbować do obiadku
oli74 2009-01-25
Halinko jak wiesz ,pekińską można robic na tysiąc różnych sposobów.Wypróbuj ten przepis mam nadzieję ze Ci zasmakuje:)
rychu84 2009-01-28
Nie no.......tej galerii nie da się normalnie oglądać.
Przecież to natychmiastowego głodu można dostać......
Pozdrawiam.