Faszerowana papryka z kotlecikami z ryżu

Faszerowana papryka z kotlecikami z ryżu

zdjęcie jest moją własnością

pentom

pentom 2015-02-22

Podaj przepis na ta papryke. Moze kiedys zrobie :)

osiniak

osiniak 2015-02-26

Papryka faszerowana. Paprykę oczyszczamy z nasion. Farsz: ryż ugotowany, podsmażone mięso mielone z cebulką, czosnkiem, przyprawy wg uznania. Wszystkie składniki farszu mieszamy, można dodać podduszone pieczarki, pora, ser żółty starty i wiele innych co komu smakuje. Paprykę faszerujemy farszem lekko ugniatając farsz i na górę dajemy żółty ser. Papryki ustawiamy pionowo w naczyniu żaroodpornym, zalewamy bulionem warzywnym/drobiowym do połowy wysokości papryk. Pieczemy około 40 min pod przykryciem w temp. około 180 stopni. Po 40 min zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze około 10-15 min.

dodaj komentarz

kolejne >