ZRAZY Z INDYKA Z PISTACJAMI.
INVOLTINI DI TACCHINO AL PISTACCHI.
SKŁADNIKI porcja dla 4 osób
*8 plastrów piersi indyka
*8 plastrów gotowanej szynki
*200 ml białego wina
*100 ml śmietany
*masło do smażenia
*8 liści świeżej szałwii
*pieprz sól
*szklanka bulionu drobiowego
*pistacje
PRZYGOTOWANIE:
Lekko rozbij kotlety z indyka.Posyp solą i pieprzem.Każdy kawałek mięsa przykryj liściem szałwii i plastrem szynki. Zwiń i zepnij wykałaczką. Zrazy smażymy na maśle,aż się zarumienią.Wlewamy wino i czekamy aż się zredukuje,wlewamy bulion.Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem ok 15 min.Pod koniec dodajemy śmietanę,podgrzewamy,ale już nie gotujemy.Dosypujemy pistacje. podajemy z dodatkami, ziemniakami lub ryżem, Smacznego.
dodane na fotoforum:
lejdis 2010-10-13
WYGLĄDA PYSZNIE !
skajka1 2010-10-13
pysznie...
a ja miałam dzisiaj żurek z jajeczkiem i białą kiełbaską ... też było pysznie ...
pozdrawiam serdecznie ... :))
bryza 2010-10-13
Wow..... może wyślę swoje gołąbeczki aby mi odrobinkę dostarczyły..... jesteś niesamowity w tych kulinarnych aranżacjach .... jak w baśni :) pozdrawiam :)
jaworr 2010-10-13
Goście mi się zjadą to już mam pomysł co podać....ale na pewno tak mi się nie uda, jak Tobie.....:))
pozdrawiam...:))
isia222 2010-10-13
dawno już nie byłam u Ciebie na obiadku:) czarujesz w kuchni..., ale to danie odłożę sobie na urodzinowy obiadek, na razie jestem na diecie :(
edyta27 2010-10-13
Grzybowe szaleństwo od kwietnia do grudnia, a czasami i w pozostałych miesiącach ...
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru !!!
violinka 2010-10-13
jak zAwsze bombaaaaaaaaaa
ankam 2010-10-13
Bardzo smakowicie! Skorzystam chętnie z przepisu:) Pozdrawiam ciepło, miłego wieczoru:)
fridaa 2010-10-13
Mniammmm,przykro mi! ja omiatam ten talerz....pyszne
Śliczne zdjęcie...pięknie uchwycone....
Cudniastych snów Ci życzę i pięknego poranka...
Dobranoc,śpij słodko...
Lutka
http://i50.tinypic.com/2ql8tp0.jpg
ansa54 2010-10-13
I w taki oto sposób,juz wiem co podam na stół 1 listopada...dzięki za podpowiedź.
...pozdrawiam:)
agusiao 2010-10-14
pięknie serwujesz dania......miłego dnia kucharczyku
monik40 2010-10-14
Czy w czasie pochmurnej,
jesiennej pogody słońca nie ma?
Oczywiście, że jest !!
Jest zawsze ...tylko go nie widać .
Ale przecież wystarczy sobie to tylko uświadomić,
żeby zobaczyć świat w najpiękniejszych barwach.
W życiu jest bardzo podobnie :)
Kolorowego dnia i uśmiechu;-)))
gosia76 2010-10-14
Pewnie już dawno zjedzone ;))))
beata46 2010-10-14
Witam się z tobą w ten pażdziernikowy dzionek i życzę samych spokojnych i miłych chwil!
Smakowicie wygląda!
gosian 2010-10-14
witam Cie Slawku,z poprzedniej strony szybciutko ucieklam ,bo dostalam wysypki...mam alergie na te pysznosci,ale tutaj posiedze troche dluzej :D
pozdrawiam Was serdecznie.
fukser 2010-10-15
Uwielbiam dania z drobiu. Zrazy wygladają na bardzo smakowite. Super,że podzieliłeś się przepisem.