Składniki: 1 oscypek, słoiczek żurawin, olej, ręcznik papierowy.
Przepis: Na rozgrzaną patelnie wlewamy dość dużo oliwy kiedy olej bardzo się rozgrzeje układamy grube plastry sera. Smażymy z obydwu stron i porządnie odsączamy z tłuszczu na ręcznikach papierowych. Podajemy z żurawiną i ze świeżym pieczywem np. bagietką.
Uwaga! na podrabiany ser zawiera więcej wody i można się poparzyć przez strzelający tłuszcz. :-(
przepis:
https://kuchnia.my-forum.pl/topics/1050/
dodane na fotoforum:
bunia 2009-03-30
Smażony normalnie na patelni ? Napisz coś o tym .Z tyłu widzę żurawinkę - mniam. Miłego dnia.
pinecha 2009-03-30
... najzwyczajniej w świecie, na patelni i porządnie olej na ręczniku papierowym odsączony :-)
wiola29 2009-03-30
Pyszności...........
brygida 2009-04-04
ojej,co za rozkosze! super smakuje tez z grilla.no i oczywiscie z zurawinka! pysznosci....
alless 2009-10-27
mniamnuśne!