Poranny wypiek po pierwszej degustacji.
Składniki:
250 g mąki, 80 ml jogurtu, 90 ml mleka, 25 g masła, dwie łyżeczki cukru, łyżeczka soli, łyżeczka sody i łyżeczka drożdży. Wyrobić ciasto postawić do wyrośnięcia na 30 min. Piec w piekarniku na papierze w temp około 120 stopni. Jesli chcemy uzyskac jasny kolor chlebka należy nie dodawac sody.
dodane na fotoforum:
iwanka1 2013-01-20
Chlebek wygląda apetycznie:)))
re: przepraszam, że zwlekałam ponad tydzień z odpowiedzią na pytanie co zrobić aby lukier nie spływał z pączka? A mianowicie trzeba dać więcej cukru pudru tak żeby nie spływał i nie był za gęsty bo za gęsty znów się kruszy jak zastygnie.
Ślę gorące pozdrowienia w mroźny styczniowy wieczór:)))
doris01 2013-01-23
Radosnego Wspaniałego Wieczorku Tobie Życzę.
Sercem Ciepła Otulam i Pozdrawiam Serdecznie :))