Mała przetwórnia.Kilka misek przerobiłam.

Mała przetwórnia.Kilka misek przerobiłam.

Kto w lecie pracuje ,ten w zimie nie głoduje.

pantoja

pantoja 2014-07-14

Jabłuszka wkładam tylko jesienią, wyłącznie antonówki na szarlotkę. Do słoików czasem wrzucam ale z malinami lub porzeczkami. Ja robię owoce zupełnie inaczej niż wszyscy. po prostu bez wody:)
po co przechowywać wodę?
Mam jeszcze maliny w cukrze z 2012 roku całkiem dobre, wisienki też długo wytrzymują (nawet trzy lata jeśli są tylko z cukrem pasteryzowane)

slawa1

slawa1 2014-07-14

Jaki owoc dostanę ,taki przerabiam.Owoce też zasypuję samym cukrem:)

niusia1

niusia1 2014-07-15

święta racja Zdzisiu- na zimę jakby znalazł!

gepi12

gepi12 2014-07-15

NIE MARNUJESZ CZASU...ZAWITAMY ZIMĄ DO TWOJEJ SPIŻARKI!

b0zenka

b0zenka 2014-07-15

Pozdrowionka śle...

maria19

maria19 2014-07-15

Pracowity dzionek miałaś...
Pozdrawiam... :)

mpmp13

mpmp13 2014-07-15

Wszystko smaczne zimą....A ja wiem ,że u Ciebie takie zapasy..to patrz jak kiedyś zajrzę do spiżarni..Hi,hi..Pozdrawiam Zdzisiu słonecznie.

anita591

anita591 2014-07-15

Pozdrawiam cieplutko, samych radosnych chwil dzisiejszego dnia

slawa1

slawa1 2014-07-15

Moje milutkie ulubione zapraszam w moje skromne progi.A spiżarnia pomalutku się zapełnia ,już niedługo czas na ogórasy.:)

maria10

maria10 2014-07-16

.....zamykasz lato w tych słoikach na zimę..... same pyszności i co najważniejsze bez konserwantów!!!!!! serdeczności ślę:))))

bryza

bryza 2014-07-16

Wow...wow....wow....super :)

bea73

bea73 2014-07-18

u mnie już dżemów zaczyna brakować, do zimy chyba niewiele zostanie:)

dodaj komentarz

kolejne >