Obiad i kolacja.

Obiad i kolacja.

Na obiad tradycyjne mielone.
Na kolację spróbowałam farsz do białej kiełbasy,zaparzyłam folii do pieczenia.
Taka przymiarka do swojskiej białej oczywiście w osłonce.

dodane na fotoforum:

niusia1

niusia1 2017-04-02

jedno i drugie pyszne zapewne;)))

krycha2

krycha2 2017-04-02

Smakowicie ta tradycja wygląda...lubię kotleciki mielone...obiad smaczny i szybki..Miłego popołudnia..

gepi12

gepi12 2017-04-02

... PEWNIE TO PRZYMIARKA DO WŁASNEGO WYROBU BIAŁEJ KIELBASKI NA ŚWIATECZNE DANIE. MNIAM MNIA...MMMMMMMMMM, AŻ ŚLINKA SAMA LECI!

maria10

maria10 2017-04-02

...... ciekawe są te mielone i kiełbaski.... pozdrawiam bardzo gorąco i życzę miłego wieczoru:)))))

isia222

isia222 2017-04-02

fajny wariacje

yoker

yoker 2017-04-03

WIOSENNIE POZDRAWIAM I CIEPLUTKIE UŚCISKI ZOSTAWIAM..
MIŁEGO DNIA ŻYCZĘ ,,
APETYCZNIE WYGLĄDA

jagna63

jagna63 2017-04-03

...nie ma to jak swoje wyroby....wiemy co jemy....

beti60

beti60 2017-04-03

Wyglądają smakowicie. Pozsrawiam w słoneczny (u nas) poniedziałek.

bryza

bryza 2017-04-03

Masz świetne pomysły Zdzisiu :)jestem pod wrażeniem Twojego kunsztu kulinarnego :) , serdecznie pozdrawiam :)

tenia45

tenia45 2017-04-03

Nie ma to jak własne wyroby...
Pozdrawiam serdecznie..dużo uśmiechu i radości
na nowy tydzień życzę.:))

anad60

anad60 2017-04-03

Pyszne mielone....moje ulubione !

slawa1

slawa1 2017-04-08

Szynka gotowana do chleba

Ładny kawałek szynki ok kilograma, sól, peklosól, czosnek granulowany, majeranek, papryka słodka, papryka wędzona, pieprz naturalny, pieprz ziołowy, kminek mielony, ziele angielskie mielone, czosnek niedżwiedżi, tymianek

Wymieszałam razem czubatą łyżkę soli kuchennej z czubatą łyżkę soli peklowej. Mieszanką obsypałam dokładnie mięso. Następnie oprószyłam wymienionymi przyprawami. Zawinęłam w folię spożywczą i schowałam na 3 doby do lodówki. Wieczorem dnia trzeciego mięso odwinęłam z folii wsadziłam do garnka. Zalałam zimną wodą tak ok 2 cm ponad poziom mięsa. Do wody dodałam 2 łyżeczki ostrej musztardy, łyżeczkę soli, kilka kulek ziela angielskiego i kilka liści laurowych - zagotowałam. Od zagotowania mięso gotowałam 10 minut. Wyłączyłam gaz i pozostawiłam szynkę do rana w wodzie. Rano ponownie zagotowałam wywar i gotowałam drugi raz 10 minut. Po 10 - u minutach wyłączyłam gaz, do wywaru dołożyłam 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę. Pozostawiłam...

slawa1

slawa1 2017-04-13

http://wkuchennymoknie.blox.pl/2012/05/REWELACYJNY-SCHAB-GOTOWANY.html

dodaj komentarz

kolejne >