Gotowane ziemniaki zmielić,uklepać w misce czwartą część wyjąć a w jej miejsce wsypać łyżkę mąki pszennej i resztę mąki ziemniaczanej,dołożyć z powrotem wyjęte ziemniaki wbić jajko i zagnieść na jednolite ciasto.Utoczyć gruby wałek odrywać kęsy ciasta w które zawijać po kilka jeżyn.Knedle gotować 3 minuty od wypłynięcia podawać polane masłem ze zrumienioną bułką tartą.
dodane na fotoforum:
babka50 2010-10-27
.... wyobrazam sobie ...))
theresa 2010-10-27
Jeszcze nie jadlam z jezynami,tak sobie mysle, ze takie knedle z kazdym nadzieniem sa pyszne.
ewka67 2010-10-27
Na sam ich widok już ślinka leci....:))
beata3 2010-10-27
SMACZNEGO
fo22ksi 2010-10-27
Takie knedelki też lubię , dotychczas co prawda robiłam tylko ze śliwkami, ale przecież można dać inny owoc, Pysznie wyglądają i na pewno tak smakują :))
magdabo 2010-10-28
Pycha , właśnie robiłam ale ze śliwkami ...)