Pół kg mąki
ok szklanki gorącej wody
1 jajko
2 łyżki oleju
szczypta soli
Wszystko zagnieść na jednolite lśniące ciasto pierogowe .
1 kg kiszonej kapusty
3 łyżki oleju
2 średnie cebule
sól, pieprz do smaku
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmaż na oleju.
Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku posiekać i ugotować w wodzie do miękkości.Odcedzić.Podsmażoną na złoty kolor cebulę połączyć z kapustą i całość smażyć przez około 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
dodane na fotoforum:
beata3 2011-03-01
SMACZNEGO
zenon39 2011-03-01
super
kot54 2011-03-01
A pysznie ci one wyglądają i smacznie....
magdabo 2011-03-01
Wyśmienite pierożki ...)
iwanka1 2011-03-01
Na obiadek dzisiaj zjadłam pierożki z mięskiem i barszczykiem. Też były smaczne.