1 kg mrożonych, krojonych flaków(wołowych)
0,5 kg mięsa wołowego
2 marchewki
1 pietruszka
1/2 selera
gałka muszkatołowa
sól, pieprz
ziele angielskie
liście laurowe
imbir
majeranek
Flaki opłukać kilkakrotnie, następnie dodać pokrojone w zapałkę warzywa,mięso, liść laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego,zalać wodą, Gotować do miękkości, wyjąć mięso – mięso pokroić i dołożyć do flaków.Doprawić do smaku.
dodane na fotoforum:
adam24l 2011-03-14
smacznego
Zapraszam do głosowania na TOP ADAMA wpisując w pw(prywatną wiadomość) P i numer teledysku przyporządkowany obok linku .Głosujemy na TOP i propozycje na dowolną ilość utworów.
kot54 2011-03-14
flaczki smaczne.....ale ja podziękuję....męża jest chętna....
magdabo 2011-03-14
O , ja miałam cielęce ... hihi