Główkę kapusty sparzyć zdjąć liście,pościnać grube nerwy...
2 szklanki ryżu ugotować na sypko,dodać 1 kg mielonego mięsa z łopatki,
dużą cebulę drobno posiekaną i zeszkloną na łyżce oleju,soli i pieprzu do smaku,farsz wymieszać i zawijać w wcześniej przygotowane liście kapusty.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym,posypać łyżką wegety i całość zalać szklanką wody...wstawić do pieca na 80 min...w 200 °C...w między czasie przewracam gołąbki na drugą stronę by ze wszystkich stron się ładnie przyrumieniły...Podawać z sosem np...pomidorowym lub grzybowym.
dodane na fotoforum:
baskadm 2011-03-31
mieli rację :). A ja, biedna, po operacji na diecie :((. Na takie smakołyki będę musiała poczekać.....
dobiech 2011-03-31
╔□╗ _,_/|_
╚■╝ _>,",","< MIŁEGO DNIA
Aby ten dzien był pełny miłości, daleki od smutku i wszelkiej złości,spokojny, ciepły i nastrojowy,
niepowtarzalny oraz wyjątkowy.
Być może masz jeszcze i inne życzenia,więc też życzę ich spełnienia. • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ • ♥ •
...........((_,»*¯*« »*¯*«,_))
((_,»*¯**¯*«,_)) ((_,»*¯**¯*«,_))
......MILEGO DNIA......
«♥» ▬ «•*•» ▬▬ «•*•» ▬ «♥»
beata3 2011-03-31
Dziękuję Tobie za dobre słowo,
które prawie każdego dnia
przemycasz między wierszami.
Słowa Twoje są jak kwiaty,
pachną nawet wtedy,
gdy ukryją się przed wzrokiem.
Pachną dobrocią jeszcze długo
po wręczeniu.
Przywiązawszy wstążeczkę nadziei, składam je w bukiecik,
by wręczyć Ci w podziękowaniu.
Dziękuję za tyle chwil zrozumienia
za gesty i wpisy szczere, które w moim sercu otuchy dały tak wiele
Dziękuję za przyjaźń.
Dziękuję za wspólnie spędzone chwile
A najbardziej dziękuję, za to...że
zawsze Jesteś
danka1 2011-03-31
Mniammmm
lubię własnie takie
wkspio 2011-03-31
jak zwykle wszystko pysznie wygląda , od razu czlowiek robi sie głodny ,,, pozdrawiam .
kot54 2011-03-31
Takie tradycyjne są pyszne......
magdabo 2011-03-31
Ja też tylko tradycyjne robię ...