2 cukinie
duża cebula
2-3 łyżki przecieru pomidorowego
2 sosy myśliwskie\"winiary\"
30 dag kiełbasy zwyczajnej
pieprz,papryka,maga,majeranek
łyżka tłuszczu
Cukinię obrać oczyścić z nasion,pokroić w drobną kostkę.Podlać pół szklanki wody,dusić aż cukinia zmięknie.Na łyżce tłuszczu poddusić posiekaną cebulę z pokrojoną kiełbasą.Dodać do cukinii,dodać też przecier i rozrobiony w szklance wody sos myśliwski.Chwilę razem gotować.Doprawić do smaku majerankiem pieprzem papryką i maga.
Najsmaczniejszy jest odgrzany drugiego dnia..
dodane na fotoforum:
jankewa 2011-07-30
mniam! uwielbiam!!!!
Miłego popołudnia Tobie życzę :-))))
Pozdrawiam serdecznie :-)))
kot54 2011-07-30
Ale pysznie wygląda.....ach....Pozdrawiam :)
isia222 2011-07-30
pycha , najczęściej robię lecho z cukinie, ale taka wersja peweni tez bardzo smaczna
danka1 2011-07-30
kolejna pychotka.
bea01 2011-07-30
bardzo lubię... no i moja ulubiona cukinia:)