Flaczki

Flaczki

1 kg mrożonych, krojonych flaków(wołowych)
0,5 kg mięsa wołowego
2 marchewki
1 pietruszka
1/2 selera
gałka muszkatołowa
sól, pieprz
ziele angielskie
liście laurowe
imbir
majeranek

Flaki opłukać kilkakrotnie, następnie dodać pokrojone w zapałkę warzywa,mięso, liść laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego,zalać wodą, Gotować do miękkości, wyjąć mięso – mięso pokroić i dołożyć do flaków.Doprawić do smaku.

dodane na fotoforum:

eliszka

eliszka 2013-08-12

lubimy, ja mrożę :)) mói tato może jeść je co dzień ! ..ja raz w miesiącu..

ezbro7

ezbro7 2013-08-12

ale za mną chodzą takie!!!mniam!Pozdrawiam!

dytka36

dytka36 2013-08-12

Po prostu je uwielbiam!!!!!!!!!!!!!!

jmania

jmania 2013-08-12

ja bardzo lubię flaki ale dzieci i mąż nie wezmą do ust

lila08

lila08 2013-08-12

zjadłoby się ,mogę je jeść co tydzień ...

halinag

halinag 2013-08-12

U MNIE MĄZ UWIELBIA JA TEGO NIE ZJEM...TAK MAM POPROSTU :)

niusia1

niusia1 2013-08-13

no i słusznie- też muszę zrobić,bo za mną "chodzą" a narobiłaś mi jeszcze większego apetytu

jadtan

jadtan 2013-08-13

Uwielbiam....

dodaj komentarz

kolejne >