Kurczaka(1,2 kg)zalać zimną wodą,dodać kostkę rosołową,listek laurowy,2 ziarna ziela angielskiego i gotować ok.40 minut.Po czym dodać 2 marchewki i gotować jeszcze do miękkości.Mięso i marchew wyjąć,wywar przecedzić zmierzyć objętość i dodać odpowiednią ilość żelatyny,dokładnie wymieszać,doprawić solą,pieprzem,sokiem z cytryny,przyprawą w płynie(magą)przestudzić.Mięso oddzielić od kości i obrać ze skórki,pokroić w kostkę.W dużym naczyniu lub małych miseczkach układać mięso,pokrojoną marchew,groszek konserwowy kawałki gotowanego jajka itp.(w zależności co kto lubi)zalać tężejącym wywarem odstawić do chłodu.
dodane na fotoforum:
niusia1 2016-01-26
ale mi apetytu narobiłaś; ostatnio miałam w listopadzie chyba więc już bym zjadła
violinka 2016-01-29
Mniammmm
magdabo 2016-02-10
Tą akurat z drobiu bardzo lubimy , dodaję jeszcze do dekoracji : plasterek jajeczka , groszek ...