pół kapusty białej
makaron dowolny kształt ok 25 dag
duża cebula
2-3 ząbki czosnku
2 łyżki masła
sól,pieprz,maga w płynie
Kapustę poszatkować,ugotować w posolonej wodzie,odcedzić.Cebulę posiekać lekko zrumienić na maśle,dodać posiekany czosnek i kapustę dusić , doprawić do smaku.Makaron ugotować,odcedzić dodać do zasmażonej kapusty wymieszać ewentualnie jeszcze raz doprawić.Posypać siekaną zieleniną.
dodane na fotoforum:
eleonor 2016-12-02
Podoba mi się, że można zrobić szybko i z małej ilości składników.
tula69 2016-12-02
Następne pyszności mniam :))) Co się biorę za odchudzanie to widzę jakieś pyszne danko i kusi mnie :))))Pozdrawiam miło :)))
kris13 2016-12-02
Też dziś miałam łazanki z kapustą (bez czosnku robię ale dodaję siekany zielony por) i dziś bez mięska_wiadomo ;))
ki32liy 2016-12-03
pyszne! oj jak widzę makaron to mi substancja płynna w ustach się pojawia zaczynając od zębów, uwielbiam makarony, fajna propozycja
magdabo 2016-12-03
lubimy !