3 BIT/KRÓWKA

3 BIT/KRÓWKA

3 BIT /KRÓWKA
Składniki:
6 opakowań herbatników Petit Beurre 6 x 100g)
puszka "krówki"
budyń waniliowy lub śmietankowy
mleko (tyle, ile na przepisie z budyniu)
kostka masła (200g)
ok. 500 ml śmietany kremówki (36%)
1-2 łyżki cukru pudru
mleczna czekolada

Foremkę do ciasta wykładamy folią aluminiową, a następnie układamy warstwy:
Herbatniki-karmel-herbatniki-budyń (przygotowany wg przepisu na opakowaniu) wymieszany z masłem-herbatniki-kremówka ubita z cukrem pudrem-czekolada starta na tarce o grubych oczkach
Schłodzić w lodówce.


Wskazówki:
* z mojego doświadczenia wynika, że karmel i budyń dobrze układać na herbatnikach, kiedy są jeszcze ciepłe - wtedy lepiej przesiąkną do herbatników

SMACZNEGO :)

dodane na fotoforum:

ireff

ireff 2012-03-18

Bardzo smaczne. pozdrawiam.

binaliv

binaliv 2014-07-12

Hello, I\'m Bina, a nice and lovely young girl I came across your page and really picked interest in you .i like to be your friend and i will like to know more about you .please write me directly to my email address(binababiker29@live.com) so i can send you my photos and also introduce myself properly to you

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Witam, jestem Bina, miła i urocza młoda dziewczyna, natknąłem się na stronie i naprawdę wziął interes w ciebie. Chciałbym być twoim przyjacielem, a ja chciałbym wiedzieć więcej o Tobie. Napisz do mnie bezpośrednio na mój adres e-mail (binababiker29@live.com) więc mogę wysłać moje zdjęcia, a także przedstawić się właściwie do Ciebie

dodaj komentarz

kolejne >