Zapraszam ,

Zapraszam ,

Co swoje to swoje !!

babcia1

babcia1 2015-11-17

o rany ja chyba naprawdę pójdę na komorne do Ciebie ..takie smakowitości własnego wyrobu mniam!!

lordand

lordand 2015-11-17

...co racja...
...to racja...
...super apetyczne...:)))

astra40

astra40 2015-11-17

Wspaniałości!!!

jagag53

jagag53 2015-11-17

Wygladają apetycznie ..

forhend

forhend 2015-11-17

Wygląda pysznie i napewno ta jest!!!-Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego wieczoru!-(*=*)

stachs7

stachs7 2015-11-17

Pyszności....

vip54

vip54 2015-11-17

i tu się z Tobą zgadzam

alkaa

alkaa 2015-11-17

o matko i córko ! jaka męka móc tylko na to popatrzeć...

majciaa

majciaa 2015-11-18

Coś pysznego ,slinka aż leci.

jagna63

jagna63 2015-11-18

.....to prawda...życzę miłego dnia:)

slonko6

slonko6 2015-11-18

Można kupić od Ciebie taki serek? pozdrawiam

szaman1

szaman1 2015-11-18

Tak ja sprzedaję cały nabiał :)

dana02

dana02 2015-11-18

Pyszne.
Witam w jesienny, deszczowy dzień.
Życzę radosnej reszty dnia, nocy spokojnej:)

ladyf

ladyf 2015-11-18

Pyszne serki :) Spokojnego i miłego wieczorku życzę :)))

lunia05

lunia05 2015-11-19

Piękne te serki, aż chce się po nie sięgnąć.
Pytanie techniczne, jak długo i w jakiej temperaturze były wędzone?
Pytam, bo zamierzam znów wędzić serki, co prawda nie mam swoich, ale te typu włoskiego też się nadają.

lunia05

lunia05 2015-11-19

dziękuję za odpowiedź, wiem że macie elektryczną wędzarnię, więc pewnie o wiele łatwiej się w takiej wędzi. Niestety mam tradycyjną i ciężko tam czasem utrzymać niską temperaturę.
Przy ostatnim wędzeniu była nawet w okolicach 100 st ale muszę przyznać że serkom to wcale nie zaszkodziło, choć wędziłam też dość długo bo 4 godziny. Przy najbliższym wędzeniu będę się starała z całych sił, utrzymać taką niską temperaturę, tym bardziej ze w planie wędzenie wyłącznie serków, przedtem wędziłam je razem z wędlinami.

lunia05

lunia05 2015-11-19

dziękuję za odpowiedź, chciałam odpowiedzieć na prive ale się nie da.
Dziś właśnie zakupiłam w Lidlu serki typu włoskiego, takie kulki.
Jutro rano zamoczę jej w wodzie z solą. Ostatnio dałam jakieś 60 gr na 1 litr, ale teraz dam zdecydowanie mniej, bo nie lubię bardzo słonych, więc pewnie dam około 30 gram soli na litr. Używam soli kamiennej.
Moczyć się będą te serki 24 h w solance, rano je odcisnę lekko, i pójdą do wędzenia i to wszystko. Jak dla mnie to odkrycie i rewelacja, gdyby nie to że trochę były za słone, to mogłabym je jeść codziennie :))) są pyszne.

gama27

gama27 2015-11-19

WITAM >Szczęśliwi Ci, którzy mają siebie i swój świat, nie przejmując się tym co myślą o nich inni. Cudownego wieczoru życzę...

marinka

marinka 2015-11-21

pycha Cieplutko pozdrawiam super weekendu życzę,,,,,,,,,

mondia

mondia 2015-11-24

Mmmmm...pachnie na całym garze....oj narobiłaś mi smaku...
chyba Ci jeden ukradnę hi hi...

MIŁEGO WIECZORKU (ツ)

marinka

marinka 2015-11-25

Cudownego dnia ze słoneczkiem życzę ;)

dodaj komentarz

kolejne >