Poszukuje łatwego i smacznego przepisu na:
*zakwas na żurek,
*mazurek
* domowej białej kiełbaski
jak ktoś takie posiada chętnie skorzystam:)...z góry dziękuję :)
maro1 2011-04-14
ja taki posiadam .....1500$..CENA NIE JEST WYSOKA ZWAŻYWSZY NA ODLEGŁOŚC JAKA BY MUSIAŁ MÓJ PRZEPISIK POKONAC :)))))))))))
maro1 2011-04-14
tez sie głupio z ty zaczynam czuć :(((((
maro1 2011-04-14
jutro bedzie 500 wiecej kosztowało ...nie zastanawiałbym sie na twoim miejscu za długo hah......
henry 2011-04-14
sądze, ze u Piatala.... wszystko co potrzebujesz znajdziesz..!
ładnie juz dekorujesz swój domek.
maro1 2011-04-14
nie jestes w temacie ..mnie praktycznie nie ma w domu haha zatyrany jestem biznesmenem sie zrobiłem :))
maro1 2011-04-14
jestem prezesem ,dyrektorem i wyrobnikiem w mojej pracowni tapicerskiej :))
maro1 2011-04-14
przyslij troche ładnych mebelkow w kontenerze ....zrobi sie w promocji hah :))
stif56 2011-04-15
U mnie ,też już zaczęło się małe szaleństwo
kati9 2011-04-15
Od czegoś trzeba zacząć :) Ładne kwiaty a przepisy to tu w garnuszku do wyboru ...pozdrawiam :)
malgra 2011-04-15
Szaleństwo ale rozsądne...dobrze zaczęłaś...od kwiatków...przepisami nie mogę sie podzielić, bo sama co chwilę czegoś doświadczam...a na garnuszku faktycznie sporo kulinarnych profili...prześledż garnek to z pewnością coś znajdziesz...)
anais 2011-05-07
Witaj po Świętach.
Dawno mnie tu nie było na garnuszku.
W tym roku na szybko zrobiłam pyszny żur,
podstawą jest niestety biala kiełbasa ........
Zagotowuję ją, odlewam wodę i ponownie nastawiam, wrzucam włoszczyznę, listek laurowy, ziele angielskie, przeciskam kilka ząbków czosnku (wedle uznania) i gotuję jakieś 20 min.
Potem dodaję chrzan (ze słoiczka) doprawiam do smaku solą i pieprzem, dodaję śmietanę i zagęszczam mąką z rozmąconym całym jajkiem. Musi być dość "zawiesisty"
Mniam mniam.
A taki prawdziwy ŻUR to:
trzy łyżki mąki razowej
5 ząbków czosnku
1/2 szklanki ciepłej wody
pozostawić na kilka dni 3-5 w ciepłym miejscu i na tym gotować - rewelacja oczywiście jakaś kiełbaska (tylko nie wędzona) bo to bedzie poplatanie żuru z białym barszczem :) jak to niektórzy mylą.
Powodzenia w kulinarnych szaleństwach :)