uuuffff.... :-)))))
mozna jeść!
ZAPRASZAM
terek 2010-10-23
Prościutki przepisik:
Ciasto: 3 szklanki mąki, kostka margaryny. Posiekać i dodać 1/4 litra gęstej, kwaśnej śmietany. Szybko zagnieść, podzielić na dwie części i wstawić do zamrażalnika na minimum 1 h. Rozwałkować placki, ułożyć na blachę i piec w 200 stopniach aż się zarumienią. Ja pieke najpierw jeden placek, potem drugi
Krem budyniowy: ubić cztery jaja z szklanką cukru, dodać cukier waniliowy i szklanke mąki pszennej tortowej. Zagotować litr mleka i na gotujące się mleko wlać masę jajeczną energicznie mieszając. Zagotować i zdjąć z ognia, gdy budyń przestygnie, przełożyć placki. Posypać cukrem pudrem.
Ja posypuje pudrem po pokrojeniu ciasta.
basik57 2010-10-24
Moze wyprobuje Twoj przepis Terku.
Ale z polowy porcji, bo lakomczuch jestem straszny i co bedzie jak zjem cala blache:(((
roberta 2010-11-06
Zostało jeszcze :)) uwielbiam !!!!!!
dudusia 2011-01-06
Już wszamałam;-)