[11648306]

uuuffff.... :-)))))
mozna jeść!
ZAPRASZAM

terek

terek 2010-10-23

Prościutki przepisik:
Ciasto: 3 szklanki mąki, kostka margaryny. Posiekać i dodać 1/4 litra gęstej, kwaśnej śmietany. Szybko zagnieść, podzielić na dwie części i wstawić do zamrażalnika na minimum 1 h. Rozwałkować placki, ułożyć na blachę i piec w 200 stopniach aż się zarumienią. Ja pieke najpierw jeden placek, potem drugi
Krem budyniowy: ubić cztery jaja z szklanką cukru, dodać cukier waniliowy i szklanke mąki pszennej tortowej. Zagotować litr mleka i na gotujące się mleko wlać masę jajeczną energicznie mieszając. Zagotować i zdjąć z ognia, gdy budyń przestygnie, przełożyć placki. Posypać cukrem pudrem.
Ja posypuje pudrem po pokrojeniu ciasta.

motyl89

motyl89 2010-10-23

jak ja lubię napoleonki:)

terek

terek 2010-10-23

Motylu - gdybyś była bliżej upiekłabym je ekstra dla Ciebie

basik57

basik57 2010-10-24

Moze wyprobuje Twoj przepis Terku.
Ale z polowy porcji, bo lakomczuch jestem straszny i co bedzie jak zjem cala blache:(((

rawiak

rawiak 2010-10-25

Już dzisiaj obżarłem się i nie skorzystam, ale smakowicie to wygląda

zuuzik

zuuzik 2010-10-25

mniammmmmm:)

grazka5

grazka5 2010-10-29

Pycha........ale apetycznie wygląda:))

roberta

roberta 2010-11-06

Zostało jeszcze :)) uwielbiam !!!!!!

dudusia

dudusia 2011-01-06

Już wszamałam;-)

dodaj komentarz

kolejne >