filety matiasy 6szt
cebula 4szt
marchewka 3szt
koncentrat pomidorowy 2łyżeczki
oliwa 1/2 szkl
pieprz,papryka mielona,sól
Obraną cebulę pokroić w plasterki,marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Rozgrzać oliwę i włożyć cebulę z marchewką delikatnie podlać wodą i dusić okoł0 30minPod koniec dodać koncentrat i przyprawy.Ostudzić.
Śledzia pokroić na małe kawałki i delikatnie połączyć z otudzoną marchewką i cebulą.odstawić do lodówki na 2 dni aby się zmacerowały.
dodane na fotoforum:
matka50 2010-12-19
pycha
★ Ѽ ☆
Witam przed świątecznie.....
Zimowo...
Cudownie....
I troszkę z nostalgią,że tak szybko mija czas....
Życzę pięknej 4 Niedzieli Adwentowej.
violinka 2010-12-19
wyglada bardzo smakowicie musze wypróbować miłej niedzieli życzę
bunio 2010-12-19
super kolorowy pomysł na śledzika........... pozdrawiam cieplutko