Sernik na zimno
Składniki :
2 jajka
Margaryna Kasia
Szklanka mleka
¾ szklanki cukru
1 cukier waniliowy
2 serki „Danio” ( 220g)- te duże
5 łyżek żelatyny
2 galaretki ( DWA KOLORY )
Biszkopty.
Zrobić galaretkę wg przepisu na opakowaniu ( można dodać mniej wody), a następnie pokroić ją w kostkę . Żelatynę rozpuścić w mleku, ostudzić . Pozostałe składniki należy zmiksować z wystudzonym mlekiem połączonym z żelatyną . Jajka należy sparzyć przed dodaniem do ciasta. Dodać pokrojoną galaretkę i wymieszać delikatnie łyżką.
Tortownicę wyłożyć biszkoptami i nałożyć masę. Wstawić do lodówki na około 1 godzinę .
Gotowe. Życzę smacznego.
kot54 2012-07-28
wygląda bardzo apetycznie....przepis by się przydał
męża moja robi serniki na zimno ale takiego to nie
robił...a bardzo mi się podoba....Proszę (*;*)
tess02 2012-07-30
jak zobaczyłam u Ciebie wczoraj wczoraj te słodkości też cos sobie upiekłam...:)pozdrawiam.:)
odnajde 2013-06-30
Teraz jak odnalazłam fotkę mogę zrobić taki sernik.
Kiedyś już Tu byłam.
Pozdrawiam :)