Gąska nadziewana cielęciną i grzybami i wątróbką gęsią :))
Dzielić ? :))
Choć była zwykłą gąską
to miała fajne mięsko
ten smakowity kąsek
wyróżniał ją wśród gąsek.
Dlatego tłum smakoszy
zawsze się w gości prosi
by schrupać gęsie udka
lub dmuchnąć w piórka.
{ wierszyk z internetu }
nutka11 2014-11-30
Tylko ślinkę przełknęłam...
... takie to apetyczne z wyglądu i opisu...
Dzielić...innego wyjścia nie masz :)))
Miłej niedzieli Krzysiu życzę i smacznego oczywiście :))
limba 2014-11-30
co tam dzielić ?! .....po całej na głowę :))) popitka u Andrzejów ;)
elza100 2014-11-30
No pewnie ,dziel ...mniam ...Pozdrawiam Cię serdecznie Krzysiu i udanej ,pogodnej niedzieli Ci życzę :-)
janko47 2014-11-30
dziel i pałaszuj bo naprawdę apetycznie wygląda....
życzę miłej i radosnej niedzieli:))
jaworr 2014-11-30
Ajejej..wyobrażam sobie ten zapach i smak... apetyczne foto..:))
Miłego popołudnia niedzielnego życzę..:))
maria57 2014-11-30
W moim rodzinnym domu to ,,ptaszęcie,, było na Święta Bożego Narodzenia
Rodzina była liczna, ale ptaszę tłuste i sycące na tyle, że do Nowego Roku zmagać się musieliśmy z jego pałaszowaniem. Jakoś na ,,swoim,, nigdy gęsiny nie robiłam, bo niezmiennie kojarzy mi się z nadmiarem dobroci na stole - mam chyba daleko za mały apetyt (chociaż mój wygląd temu przeczy).
Gąskę najbardziej lubię na zdjęciach. Czy to żywa, czy zrumieniona w brytfannie - zawsze dobrze wygląda
katka12 2014-11-30
re: tak, zgadłeś :) koło babci siedzę..
ewulka 2014-11-30
apetyczna fotka :)
cieplutko pozdrawiam :)
4 grudnia jadę na wycieczkę do Twojego miasta,załatw ładną pogodę :)
katka12 2014-11-30
re: nie, Agnieszka była ta przebojowa:)
babcia1 2014-11-30
już chyba i podzielona i spałaszowana !!
slav43 2014-11-30
To lubię.:) Dawno nie jadłem gęsiny i trzeba to bedzie naprawić>:)))
evita 2014-12-01
Smacznie wygląda... ale ja jej nie lubię ani kaczki...
z drobiu to tylko kurczę pieczone... :)