Koreczki ogórkowe

Koreczki ogórkowe

Zalewa
8 szkl wody
2 i 3/4 szkl octu
3 szkl cukru
1 i 1/2 łyżki gorczycy
1 i 1/2 łyżki kolendry
1 i 1/2 łyżeczki kurkumy
ziele angielskie, liść laurowy i pieprz
Zagotować zalewę,
Odcisnąć ogórki z solanki i włożyć do
słoików, zalać zalewą i pasteryzować 5-10 min
4 kg małych ogórków pokroić na szerokość ok. 3 cm
0,5 kg cebuli pokroić w plastry(można lekko sparzyć)
3 czerwone i 3 żółte papryki pokroić w paski lub kostkę
Wszystkie składniki zalać na 3 godziny
9 szkl wody i 3/4 szkl soli

edyta82

edyta82 2010-08-14

Pięknie kolorowo

umila

umila 2010-08-22

fajnie wyglądają...na pewno pyszne....

milka69

milka69 2011-05-17

super wygladaja szkoda ze nie ma przepisu

dodaj komentarz

kolejne >