Dyni odkroiłam czapeczkę i odłożyłam na bok a z wnętrza wybrałam łyżką pestki i włókna, zostawiając około centymetra ścianki. Wsypałam sól i sporo pieprzu. Dodałam posiekany ząbek czosnku. Całą dziuplę wypełniłam przygotowanym farszem: zesmażony swieży szpinak z czosnkiem, 150g sera pleśniowego, biały ser, pokrojona dynia w kostkę /ta z wyciętych ścianek i "czapeczki", duzo soli i pieprzu.Przykryć "czapeczką".
Farsz może być różny, z mięsa mielonego, pieczarek różnych serów.....
Piekarnik 180C, piec ok.1-1,5 godz.
dodane na fotoforum:
siaska 2011-12-04
Mmmm, uwielbiam dynię :)
A można tak nieśmiało poprosić o przepis...? Pliiiiis :)
Pozdrawiam cieplutko :)
wiska 2011-12-05
W tym roku dynie mi nie obrodziły...no ale można kupić...wygląda zachęcająco...może się skuszę któregoś dnia...dodaję do zakładek...dzięki :) POZDRAWIAM!
(komentarze wyłączone)