Dynia faszerowana

Dynia faszerowana

Dyni odkroiłam czapeczkę i odłożyłam na bok a z wnętrza wybrałam łyżką pestki i włókna, zostawiając około centymetra ścianki. Wsypałam sól i sporo pieprzu. Dodałam posiekany ząbek czosnku. Całą dziuplę wypełniłam przygotowanym farszem: zesmażony swieży szpinak z czosnkiem, 150g sera pleśniowego, biały ser, pokrojona dynia w kostkę /ta z wyciętych ścianek i "czapeczki", duzo soli i pieprzu.Przykryć "czapeczką".

Farsz może być różny, z mięsa mielonego, pieczarek różnych serów.....

Piekarnik 180C, piec ok.1-1,5 godz.

dodane na fotoforum:

siaska

siaska 2011-12-04

Mmmm, uwielbiam dynię :)
A można tak nieśmiało poprosić o przepis...? Pliiiiis :)
Pozdrawiam cieplutko :)

siaska

siaska 2011-12-04

Bardzo dziękuję :)

wiska

wiska 2011-12-05

W tym roku dynie mi nie obrodziły...no ale można kupić...wygląda zachęcająco...może się skuszę któregoś dnia...dodaję do zakładek...dzięki :) POZDRAWIAM!

mariam5

mariam5 2012-01-20

to musi być pyszne:)dzięki za przepis napewno zrobię.POZDRAWIAM.

lila08

lila08 2012-01-20

wygląda apetycznie...ja piekę bułkę z dynią...jest pyszna:)))
pozdrowionka:)

(komentarze wyłączone)