Składniki:
-1 margaryna,
-1 szklanka cukru,
-5 jajek,
-20 dag mąki tortowej,
-5 dag mąki ziemniaczanej,
-2 łyżeczki proszku do pieczenia,
-sok wyciśnięty z jednej cytryny,
-skórka otarta z jednej cytryny.
Wykonanie:
Margarynę ucierać dodając porcjami cukier i po jednym żółtku.
Po uzyskaniu jednolitej masy, wsypać mąkę tortową i ziemniaczną, proszek do pieczenia. Wymieszać.
Dodać ubitą z 5 białek pianę.
Następnie dodać wyciśnięty sok z cytryny oraz startą skórkę cytrynową.
Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Można polukrować lub polać polewą.
Smacznego :)!!!
A jest bardzo smaczna ;)))!
dodane na fotoforum:
bronia 2011-11-22
Pięknie wyrośnięta.:)