Paluszki serowe.

Paluszki serowe.

Składniki:
-opakowanie ciasta francuskiego,
-150 g sera żółtego, drobno startego (w moim przypadku mozzarella),
- 2-3 łyżki musztardy,
- ubite białko.

Przygotowanie:

1. Na połowie ciasta francuskiego rozsypać starty ser żółty. Na drugiej połowie rozsmarować musztardę. Położyć połowę posmarowaną musztardą na połowie pokrytej serem. Docisnąć i wyrównać rogi. Lekko docisnąć całość i rozwałkować do grubości ok. 5 mm.

2. Pokroić ciasto na paski o grubości ok. 2,5 cm. Położyć jeden koniec na blasze i docisnąć. Skręcić resztę paska w spiralę i przykleić drugi koniec do blachy. Posmarować lekko ubitym białkiem i posypać resztą sera. Następnie piec przez ok. 15 minut w temp. 200 stopni, aż będą złote i chrupiące.

Smacznego :) !!!

isia222

isia222 2014-06-09

ale fajny przepis

bahus

bahus 2014-06-10

A do paluszków coś było? ;)

dodaj komentarz

kolejne >