danka10 2008-06-02
Pstrąg .....pychota...życzę następnych 400 fotek...
benia82 2008-06-02
ale sie gloda zrobilam
felunia01 2008-06-03
to cos dla mnie ...
emeleth 2008-06-03
z wegetą??????? toż to sama chemia jest. lepiej jest tak: pstrągi całe wypatroszyć i nasmarować sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Do kostki masła (takiego wyjetego pół godziny wcześniej z lodówki) dodać zioła- rozmaryn, bazylię, prowansalskie, oregano (jakie sie lubi i w ilości takiej jak sie lubi), dodać do masła czosnek (też ilość dowolna- ja dodaje dużo) i wymieszać z masełkiem i napakować do brzucha pstrąga. Naciąć boki ryby (jakby sie jej robiło skrzela na całym boku - 3 nacięcia po każdej stronie). Zawijamy szczelnie w folie aluminiową robiąc taką łódeczke zamknietą (albo wsadzamy do rekawa do pieczenia) i do piekarnika na 40 minut w 180 stopni.
Mamo powiedz wszystkim jak smakuje :)
emeleth 2008-06-04
:) no ba!!
quantic 2008-06-04
Gratuluję