Mój

Mój

Właśnie skończyłem mój eksperyment,byłem ciekaw czy z samej mąki pełnoziarnistej da się robić makaronDałem 200 gram mąki i 5 jaj. Ugniotłem ciasto, popełniłem makaron i okazało się że się da zrobić nie rozgotował się, trzyma się dobrze, w ustach się łamie na tależu jest plastyczny.

To moje drugie wielkie kulinarne OSOBISTE odkrycie :) Pierwszym są naleśniki z Płatków owsianych oraz mleka sojowego.

W kuchni jestem energią tworzącą :) Lubię to.


Nie staram się naśladować innych staram się robić zdrowe jedzenie w mądry sposób.Jak kot, swoimi ścieżkami chodzę.

jola57

jola57 2011-12-19

gratulację!!!!!!!!

monia27

monia27 2011-12-19

pomysłowe:) po wyglądzie widać ze chyba dobre:)

yme4me

yme4me 2011-12-19

Że chyba dobre? Na pewno dobre.A że inne w smaku to co innego.To jak chleb razowy i chleb pszenny.

bunia

bunia 2011-12-19

Brawo - zapisuję do wykorzystania .Pytanie - kroiłeś na świeżo zaraz po wałkowaniu ? Bo może jak rozwałkowany cieniej trochę przeschnie to będzie łatwiej pokroić na cienki ? I drugie pytanie z czym proponujesz go podawać ? Mam ser typu parmezan ( Dziugas ) - pasował by mi taki makaron tylko polany masełkiem i posypany cienkimi plasterkami sera .

efrost

efrost 2011-12-19

Brawo, wirtuozie kuchenny :) tworzysz nowe, ciekawa jestem jak smakuje taki makaron..

efrost

efrost 2011-12-19

re:
Nie ma sprawy, zapraszam i życzę smacznego :) a makaron chętnie posmakuję :))

dodaj komentarz

kolejne >