Właśnie skończyłem mój eksperyment,byłem ciekaw czy z samej mąki pełnoziarnistej da się robić makaronDałem 200 gram mąki i 5 jaj. Ugniotłem ciasto, popełniłem makaron i okazało się że się da zrobić nie rozgotował się, trzyma się dobrze, w ustach się łamie na tależu jest plastyczny.
To moje drugie wielkie kulinarne OSOBISTE odkrycie :) Pierwszym są naleśniki z Płatków owsianych oraz mleka sojowego.
W kuchni jestem energią tworzącą :) Lubię to.
Nie staram się naśladować innych staram się robić zdrowe jedzenie w mądry sposób.Jak kot, swoimi ścieżkami chodzę.
monia27 2011-12-19
pomysłowe:) po wyglądzie widać ze chyba dobre:)
yme4me 2011-12-19
Że chyba dobre? Na pewno dobre.A że inne w smaku to co innego.To jak chleb razowy i chleb pszenny.
bunia 2011-12-19
Brawo - zapisuję do wykorzystania .Pytanie - kroiłeś na świeżo zaraz po wałkowaniu ? Bo może jak rozwałkowany cieniej trochę przeschnie to będzie łatwiej pokroić na cienki ? I drugie pytanie z czym proponujesz go podawać ? Mam ser typu parmezan ( Dziugas ) - pasował by mi taki makaron tylko polany masełkiem i posypany cienkimi plasterkami sera .
efrost 2011-12-19
Brawo, wirtuozie kuchenny :) tworzysz nowe, ciekawa jestem jak smakuje taki makaron..