...i po robocie

...i po robocie

Smacznego!

dodane na fotoforum:

ayour

ayour 2011-10-24

uuuuuuuuuu! cosi poszło zbyt łatwo

zjadacz

zjadacz 2011-10-24

co to znaczy?

ayour

ayour 2011-10-24

no, że lipa jakaś! skąd ten sos tak nagle i z niczego???

zjadacz

zjadacz 2011-10-24

podaj adres e-mail to wyślę Tobie
0,5 Gb zdjęć, z danej potrawy...
milimetr po milimetrze...

gosia76

gosia76 2011-10-24

Mój komentarz będzie podobny!!! Szybko Ci poszło, ale godnie sie prezentuje!!!

zjadacz

zjadacz 2011-10-24

Ale mnie te baby drażnią...
Sos:
masło roztopić wew rondelu,
poszatkować cebulę i dorzucić
- z wysoka najlepiej!
boczek pociąć w kostkę
podobnie kiełbasę
(jaką? taką, jaką lubicie)
to też wrzucić i doprawić
jak doprawić? jak kto chce,
można na słodko...
dolać wody i dusić do czasu,
aż się udusi
jak ktoś chce może dać jakąś
kostkę (warzywo, bulion)
pieczarki poszatkować byle jak,
byle ostrym nożem...
wsadzić do gara lub na patelkę,
patrzeć jak się kurcze kurczą,
zaś je też dodać i dalej dusić
ale już tylko chwilę (jaką? niezbyt długą)
Kapusta:
zdobyć kapustę, poszatkować, doprawić
do smaku, wybełtać, dać do garnka
i gotować aż się ugotuje...
Kluchy:
zrobić kopytka, kto nie potrafi, niech
se takie kupi i wsadzi do wrzątku,
chwilę po wypłynięciu są zdatne
do spożycia...
i tyle...

ayour

ayour 2011-10-24

...i [piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip]! - zapomniałeś dodać

dodaj komentarz

kolejne >