6 białek,
300g cukru,
szczypta soli,
1,5 łyżki mąki ziemniaczanej,
łyżka octu.
białka ubić z dodatkiem soli pod koniec dodawać porcjami cukier cały czas ubijać około 5 minut , następnie dodać mąkę i ocet jeszcze chwilę ubijać .
Wyciąć z papieru do pieczenia koło średnicy 30 cm i wyłożyć bezę uformować .
Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 120 st. następnie 3 godz w tem. 100 st ....
krem :
0,5 l śmietana kremówka 30 %
Masa śmietanowa malinowa Dr.Oetker
ubić śmietanę i jak już zgęstnieje dodać masę śmietanową ( sposób użycia na opakowaniu) i wyłożyć na wystudzoną bezę ...podawać z owocami (u mnie akurat brak świeżych owoców )
Smacznego:)
anad60 2015-03-14
Wygląda obłędnie pysznie.....ale przerażają mnie
te 3 godziny pieczenie tak długo.....ale przepis biorę *;*