Pavlova....

Pavlova....

6 białek,
300g cukru,
szczypta soli,
1,5 łyżki mąki ziemniaczanej,
łyżka octu.

białka ubić z dodatkiem soli pod koniec dodawać porcjami cukier cały czas ubijać około 5 minut , następnie dodać mąkę i ocet jeszcze chwilę ubijać .
Wyciąć z papieru do pieczenia koło średnicy 30 cm i wyłożyć bezę uformować .
Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 120 st. następnie 3 godz w tem. 100 st ....

krem :
0,5 l śmietana kremówka 30 %
Masa śmietanowa malinowa Dr.Oetker
ubić śmietanę i jak już zgęstnieje dodać masę śmietanową ( sposób użycia na opakowaniu) i wyłożyć na wystudzoną bezę ...podawać z owocami (u mnie akurat brak świeżych owoców )
Smacznego:)

rozanka

rozanka 2013-05-26

Jaka piękna Pavlova:)))))

malako

malako 2013-05-26

o kurcze ale pychotka:)

cudolik2

cudolik2 2013-05-26

Ale piękny;))

intma43

intma43 2013-05-26

Elegancja w każdym calu. Mimo, że słodka, uważam, że grzechu warta :)

ania75

ania75 2013-11-28

Łał!!!! Ale czad!!! Ośliniłam się ;)

isia222

isia222 2014-11-10

jaka elegancka

anad60

anad60 2015-03-14

Wygląda obłędnie pysznie.....ale przerażają mnie
te 3 godziny pieczenie tak długo.....ale przepis biorę *;*

dodaj komentarz

kolejne >