ZAPRASZAM na szaszłyki z polędwiczek,pieczone w folii bez tłuszczu,ten ostatni najmniejszy to mój-bez boczku,zaczynam powoli wdrażać \"plan naprawczy\"
orzysz 2015-06-18
KPE - Niestety, nie ma Pani racji - nie każdy ryż jest zdrowy… Biały na pewno nie…. Od kiedy w Indiach zaczęli oczyszczać ryż, zapanowała tam pandemia cukrzycy…. Biały ryż tuczy i jest pozbawiony wartości odżywczych…
Ryż brązowy,ryz biały.
Posted on 5 Grudzień 2012 by nikablue1
Brązowy ryż to częściowo obłuskane ziarno ryżu. Ziarno brązowego ryżu można dodatkowo pozbawić zewnętrznych warstw i tak otrzymuje się biały ryż. Oddzielana otoczka zawiera wszystko co najlepsze, w środku pozostaje głównie cukier. Dlaczego sprzedaje się głównie biały a nie brązowy? Bo biały może o wiele dłużej poleżeć na półce, jest bardziej słodki i miękki. Czyli i producent i większość konsumentów dostaje to czego chce.
Różnica pomiędzy ryżem brązowym a białym to ryżowe otręby – zewnętrzna warstwa ryżu brązowego, usuwana w procesie produkcji białego. Zmienia się nie tylko kolor i smak, ale i działanie.
Badania pokazały, ż...
intma43 2015-06-19
Alu, trzymam za Ciebie kciuki, żeby każdy, choć malutki plan naprawczy dał Ci przepustkę do zdrowia :) Powodzenia!!!!