1/2 kg mięsa wieprzowo-wołowego
1 cebula pokrojona w kostkę
1 jajko
pieprz, sól, majeranek
2 ogórki kiszone ser feta
koperek
sos:
pieczarki
1 cebulla
masło
sól, pieprz, majeranek
Mięso wyrabiamy ze wszystkimi dodatkami oprócz fety i ogórka , który wprowadzamy po wyrobieniu mięsa.
Na folii aluminiowej rozkładamy wyrobione mięso dośc cienko. W środek kładziemy ser fetę i składamy za pomoca folii roladę.
Owijamy szczelnie i gotujemy 30-40 min. Ostatnio dołożyłam do fety paprykę i w worku do pieczenia piekłam ją w temp. 180 ok. 40 min.
Przygotowujemy w międzyczasie sos.
Zdrowe i dietetyczne!
https://www.youtube.com/watch?v=uMZnnAcw4KM
dana02 2016-07-01
Witam w nowym miesiącu.
Oby każdy dzień letniego miesiąca przyniósł Ci same radosne, przepełnione pogodną aurą chwile:)
gabula 2016-07-02
Pięknego weekendu życzę :)) Pozdrawiam ciepło