Składniki:
1 kg czerwonych pomidorów Limo
1 kg żółtych pomidorów Limo
1 kg cebuli
1 kg ogórków gruntowych
1 kg kapusty białej
1/2 kg marchewki
4 ząbki czosnku
20 dag cukru
1 szklanka octu winnego 6%
2 łyżeczki soli
1 małe opakowanie pieprzu ziołowego
kilka ziaren ziela angielskiego
kilka liści laurowych
oliwa z oliwek - szklanka
1. Pomidory, ogórki, cebulę i kapustę poszatkować. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czosnek przecisnąć przez praskę. Składniki połączyć, dodać 2 łyżeczki soli, wymieszać i odstawić na kilka godzin, a najlepiej na noc.
2. Następnie odcisnąć powstały sok, dodać cukier, ocet, pieprz, liście laurowe i ziele angielskie. Gotować chwilę do lekkiego zmiękczenia kapusty. Gorącą sałatą napełniać słoiki i dobrze zakręcone gotować przez 10 minut.
https://www.youtube.com/watch?v=8U77RHp4wvc
spider6 2016-07-30
Pozdrawiam serdecznie...
Życzę miłego popołudnia.:-)
Oraz wspaniałego ☼ weekendu.:-)
adam24l 2016-07-31
Będzie na zimę
Miłej niedzieli.Zapraszam do głosowania na top10 , nowości i Propozycje.Zapraszam do komentowania moich zdjęć z całego tygodnia.
mattik 2016-08-01
Witam o poranku znad kubka aromatycznej kawki, pozdrawiam i życzę pięknego dnia - bez deszczu :)