Biszkopt z serkiem homogenizowanym i truskawkami

Biszkopt z serkiem homogenizowanym i truskawkami

Składniki:
Biszkopt:
- 6 jajek
- pół szklanki cukru pudru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki octu
- 6 łyżek mąki pszennej
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
Krem:
- 10 serków homogenizowanych (400 g)
- 2 galaretki cytrynowe lub agrestowe
- 1 kg truskawek (ja użyłam mrożonych)
- 2 galaretki truskawkowe
Przygotowanie:
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę i odstawić. Do żółtek dodać cukier puder, proszek do pieczenia i ocet. Ucierać na białą masę. Następnie dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną. Po dokładnym wymieszaniu masy dodawać pianę z białek i delikatnie mieszać łyżką żeby powstała puszysta masa biszkoptowa. Wlewamy na blachę. Pieczemy ok. 30 minut w temp 180 stopni.
Rozpuszczamy galaretki w 3 szklankach wrzącej wody i odstawiamy do schłodzenia. Serki wykładamy do miski i mieszamy. Dodajemy schłodzone galaretki, dokładnie mieszamy i czekamy aż masa zacznie gęstnieć. Rozpuszczamy galaretki truskawkowe w 4 szklankach wody i odstawiamy do zgęstnienia. Biszkopt kroimy na pół. Na spód wykładamy całą masę z serków, na nie układamy truskawki i zalewamy połową truskawkowej galaretki, następnie kładziemy drugi biszkopt ujadamy na nim truskawki i zalewamy go galaretką. Ciasto chłodzimy. Smacznego

dodane na fotoforum:

kolejne >

anik12

anik12

archiwum

ulubieni

+ dodaj do
ulubionych

[?]


(brak komentarzy)

dodaj komentarz

kolejne >

X

Serwis garnek.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies