W dużym słoiku mały eksperyment , do parówek dołożyłam jajka i kilka pomidorków koktajlowych ... nie wiem co z tego wyniknie :))
•1 kg parówek (bądź serdelki)
•3 - 4 cebule
•Zalewa:
•1 szklanka octu 10%,
•3 szklanki wody,
•2-3 liście laurowe,
•kilka ziarenek ziela angielskiego,
•kilka ziaren pieprzu ziarnistego,
•3 łyżeczki cukru,
•łyżeczka soli,
•główka czosnku (ew. papryczki chilli)
Zmieszać ocet z wodą, dodać przyprawy oraz cebule, czosnek etc. Zalewę zagotować , przykryć i odstawić do wystudzenia .
W słoikach poukładać parówki bez foli, przełożyć cebulą i zalać zalewą. Słoiki zakręcić i odstawić ...
hania44 2015-08-28
Pierwszy raz widzę coś takiego! :) Wygląda przepysznie! :) Fajnie, że jesteś! :)
Miłego wieczorku! :)
lidia23 2015-09-04
a to ciekawe-nigdy nie robiłam ,nie jadłam i nawet nie słyszałam o czymś takim..
pozdrawiam:)
halajot 2015-09-19
To jest czeska potrawa - jadłam - pycha,ale nigdy nie robiłam utopenców ,pozdrawiam :)
lucilla 2015-09-20
parówki w occie ?? pierwszy raz widzę !!