Kluski z drobiowo -pieczarkowym farszem

Kluski z drobiowo -pieczarkowym farszem

ugotowane ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana
mięso mielone drobiowe 1/2 kg
pieczarki starte 5 szt
sól
pieprz
olej 2 łyżki
cebula 2 szt małe
majeranek roztarty

Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, podzielić na cztery części. Czwartą część wyjąć na wierzch, wsypać w to miejsce mąkę ziemniaczaną, posolić i zagnieść ciasto.( wyjętą czwartą część też razem zagniatamy) Rwać po kawałku ciasta, nadziewać mięsem , formować podłużne lekko kluski. Gotować w lekko osolonej wodzie, 10-15 min od wypłynięcia , na małym ogniu. Ugotowane kluski polać zeszkloną cebulą ze skwarkami. Wykonanie farszu. Mięso drobiowe włożyć do miseczki, dodać podsmażone z cebulą, starte na tarce pieczarki. Doprawić solą , pieprzem.

Smacznego.

dodane na fotoforum:

antka

antka 2011-11-07

Same sie proszą by je zjeść:) można przepisik na kluski?

rades

rades 2011-11-07

pyszne kluseczki

anet36

anet36 2011-11-07

mniam mniam...pychotka:))

anetka

anetka 2011-11-07

wchlonela bym szybciutko hihi

maxmen

maxmen 2011-11-07

Toż to cepeliny...:)))

elcia72

elcia72 2011-11-07

Miłego wieczoru i spokojnej nocy .... DOBRANOC :)))

bogna1

bogna1 2011-11-07

Ale kusisz ::)))

elcia72

elcia72 2011-11-07

fajnie , że podałaś przepis ....

ewa29e

ewa29e 2011-12-09

chyba musze takie zrobic bo szybko i latwo

steve62

steve62 2019-02-18

WYSIADKA, NA PEWNO SUPER-PYCHOTKOWATE. ECHHH ECHHH

dodaj komentarz

kolejne >