Kotlet drobiowy serowo-szynkowy ze szczypiorkiem

Kotlet drobiowy serowo-szynkowy ze szczypiorkiem

1 podwójna pierś z kurczaka
4 plastry szynki wiejskiej
4 plastry żółtego sera
sól
pieprz
papryka mielona ostra lub łagodna
4 łyżki posiekanego szczypiorku
2 jajka
bułka tarta
1 łyżka masła
olej do smażenia


Pierś z kurczaka umyć, pokroić na 4 kotlety, lekko rozbić. Posolić,posypać pieprzem i papryką Panierować w bułce , jajku i jeszcze raz cienko w bułce. Masło rozgrzać na małym ogniu z olejem i usmażyć kotlety. Na usmażony kotlet położyć po plasterku szynki i żółtego sera. Zapiekać 3 min w rozgrzanym piekarniku z termoobiegiem w 180 st C. Posypać każdy kotlet posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego.

dodane na fotoforum:

kot54

kot54 2011-11-22

smaczne jedzonko...już bym mogła zjeść....:))

maxmen

maxmen 2011-11-22

To coś dla mnie...:)))
Uwielbiam szpinak...:)

maxmen

maxmen 2011-11-22

Hahaha... głodnemu chleb na myśli...:)
Zamiast szczypiorku może być szpinak... szczypiorek też nie zawadzi...:)))

dodaj komentarz

kolejne >