Śledzie z grzybkami konserowymi i porem

Śledzie z grzybkami konserowymi i porem

5 płatów śledziowych matias
2 cebule
1 duży por (biała część)
olej lub oliwa z oliwek
1/2 szklanki drobno posiekanych grzybków konserwowych
sól
pieprz cytrynowy
sok z cytryny

Śledzie zalać zimna wodą i dokładnie wymoczyć, około 2 godzin, zmieniając wodę 3 razy.
Por i cebulę drobno pokroić i sparzyć na sitku wrzącą wodą, wystudzić , posypać lekko solą i pieprzem cytrynowym.

Dodać posiekane grzybki konserwowe i polać olejem, wszystko wymieszać.Ułożyć na półmisku, na to ułożyć pokrojone kawałki śledzia, skropić lekko sokiem z cytryny wymieszanym z kilkoma łyżkami oleju, posypać śledzie po wierzchu pieprzem cytrynowym i odstawić w chłodne miejsce na 1 godz.

Smacznego.

dodane na fotoforum:

teska2

teska2 2011-11-26

Zrobię je na wigilię......super przepis.
Pozdrawiam:)

anet36

anet36 2011-11-26

Ale apetyczne mniam,serdecznie pozdrawiam

lila08

lila08 2011-11-26

uwielbiam śledzie:)))
pozdrowionka:)

mania45

mania45 2011-11-26

Ryba w każdej postaci-to jest to.
Miłego.

zuza99

zuza99 2011-11-26

Anulka..... pokaz sie nam chcemy zobaczyc kto tak fajnie pokazuje nam jak gotuje i wazne daje przepisy????
Pozdrawiam Gosia

dodaj komentarz

kolejne >