Melduję, że zakwas w 3 litrowym słoju, na wigilijny barszczyk czerwony, do uszek grzybowych, nastawiony:) Dynia olbrzym, też już przerobiona, wyszło 13 litrowych słoików::)
Zakwas nastawiłam z tego przepisu.
https://www.youtube.com/watch?v=elbA_F4AaiE&list=PL230BF32796C8A6B8&index=10
dodane na fotoforum:
violinka 2014-11-19
Dynia superrrr
tof65 2014-11-19
Nie za wcześnie na ten zakwas?
intma43 2014-11-19
Ania, dzięki za przypomnienie. Faktycznie zdałoby się nastawić zakwas buraczany :)
anulkaz 2014-11-19
Re:tof65,nie jest za wcześnie na zakwas, taki zakwas może stać w lodówce do 2 miesięcy, popatrz na filmikach w necie
jusiap 2014-11-21
:) U Ciebie Aniu przygotowania trwają do świąt :)
fajnie ;) ja jakoś nie mam po drodze już cieszyć sie świętami :(
wszystko w swoim czasie...
pozdrawiam :)