Składniki:
~ 250 g masła
~ 150 g cukru
~ 1,5 szklanki mąki pszennej
~ 4 jajka
~ 1 opakowanie budyniu śmietankowego
~ 1 łyżeczka proszku do pieczenia
~ 500 g truskawek
Truskawki umyć i odszypułkować.
Mąkę , proszek do pieczenia i budyń - wymieszać.
Masło utrzeć na puszystą masę, stopniowo dodawać cukier i pojedynczo jaja - po każdym dokładnie mieszając.Dodać mąkę, proszek do pieczenia i budyń. Połączyć wszystkie składniki, dokładnie mieszając łyżką.
Na blachę o wymiarach 34x25 cm, wysmarowaną masłem, wyłożyć ciasto. Truskawki poukładać na wierzchu. Na samym końcu posypać kruszonką.
Kruszonka:
~ 100 g masła
~ 150 g mąki
~ 75 g cukru
Wsypać wszystkie składniki do miski i rozdrobić palcami na kruszonkę.
Rozgrzać piekarnik przez 15 minut w 180\\\'C.Po tym czasie wstawić ciasto do piekarnika, piec przez 50 minut w 180\\\'C.
Smacznego:)
mocarz 2013-06-29
no i..... zrobie sobie takie cudo:-) uwielbiam zaglądac do Ciebie:-) zawsze same pysznosci , pysznie zrobione:-)
jania81 2013-06-30
aż ślinka cieknie... pysznie wygląda:))
ja się później pochwalę...hihihi
Pozdrawiam cieplutko:)) u nas zimno i pochmurnie;/
ewci1 2013-06-30
U Ciebie widze tez truskawkowo:))??pulchne i pyszne ciacho upieklas:))
pozdrawiam niedzielnie:)
kot54 2013-07-01
ale CIASTO...mniam ....