Składniki:
• buraki
• oliwa z oliwek
• sól ,czosnek , tymianek lub inne przyprawy wg uznania.
Przygotowanie
• Piekarnik nagrzać do 180-200°C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
• Buraki umyć, obrać i pokroić na plasterki – talarki bardzo cienkie.
• Talarki ułożyć równomiernie na papierze, jeden obok drugiego, skropić delikatnie oliwą i posypać przyprawami wg uznania.
• Piec 15-20 min, obrócić podpieczone chipsy na drugą stronę i zapiekać kolejne 10-20 min pilnować aby się nie przypaliły.
• Wyciągnąć z piekarnika, schłodzić, przełożyć do miseczki i zjeść.
astra40 2015-02-05
re: były naprawdę smaczne i chrupiące. Jedyny mankament to taki, że trzeba uważać, żeby się nie przypaliły. Jak widać na zdjęciu, jeden chips się przypalił. Drugi mankament to taki, że znikają w mig, bo za jednym wkładem do piekarnika wychodzi ich niewiele, a jednak dość długo trzeba je w tym piekarniku trzymać.
ssstu6 2015-02-06
...ooo, pierwsze słyszę !!!
trzeba będzie znów...Basie namówic aby zrobiła ; ))))))