Domowe chipsy z buraków.

Domowe chipsy z buraków.

Składniki:
• buraki
• oliwa z oliwek
• sól ,czosnek , tymianek lub inne przyprawy wg uznania.

Przygotowanie

• Piekarnik nagrzać do 180-200°C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
• Buraki umyć, obrać i pokroić na plasterki – talarki bardzo cienkie.
• Talarki ułożyć równomiernie na papierze, jeden obok drugiego, skropić delikatnie oliwą i posypać przyprawami wg uznania.
• Piec 15-20 min, obrócić podpieczone chipsy na drugą stronę i zapiekać kolejne 10-20 min pilnować aby się nie przypaliły.
• Wyciągnąć z piekarnika, schłodzić, przełożyć do miseczki i zjeść.

lila08

lila08 2015-02-05

jak smakowały ?

anad60

anad60 2015-02-05

właśnie ...jak smakowały ?

astra40

astra40 2015-02-05

re: były naprawdę smaczne i chrupiące. Jedyny mankament to taki, że trzeba uważać, żeby się nie przypaliły. Jak widać na zdjęciu, jeden chips się przypalił. Drugi mankament to taki, że znikają w mig, bo za jednym wkładem do piekarnika wychodzi ich niewiele, a jednak dość długo trzeba je w tym piekarniku trzymać.

alik61

alik61 2015-02-05

bardzo podoba mnie się przepis i pomysł:)))Pozdrawiam!

sciema

sciema 2015-02-05

Warto wypróbować przepis:)

jmania

jmania 2015-02-05

Nigdy nie jadłam, ciekawy pomysł na buraka, warto spróbować

ewaiza

ewaiza 2015-02-06

u na tu brak burakow

ssstu6

ssstu6 2015-02-06

...ooo, pierwsze słyszę !!!
trzeba będzie znów...Basie namówic aby zrobiła ; ))))))

isia222

isia222 2015-02-06

fajna wersja , żeby jesć więcej buraków

dodaj komentarz

kolejne >